שיטת פה-לאוזן ושיווק ופרסום

בעולם הטיפול שיטת פה-לאוזן הפכה לחזות הכל כמעט. מטפלים/ות רבים מאמינים כי זו השיטה היחידה, ומעבירים את זה הלאה לדור מטפלים חדש.

מטפלות חדשות לדוגמה  בוגרות קורס דולה אחרי לידה, מטפלים הוליסטיים או בוגרי לימודי קואצ'ינג נמצאים בדילמה- כיצד יוכלו קבל לקוחות חדשים או למלא את הקליניקה אם עדיין אין מי שימליץ עליהם? אם מספר הממליצים הוא קטן מאוד?

המטפלים החדשים לא זוכים לטפל בהרבה מטופלים ואז לא יהיה מי שימליץ… נראה לי שהבנתם את הפרדוקס 🙂  היתרון בפה לאוזן הוא גם החיסרון שלה.

מדברים על שיווק - בלי להירתע

כאשר אנו מדברים על פה לאוזן אנו מדברים שיווק לכל דבר ועניין, וכאשר אנו מדברים על שיווק מטפלים רבים נרתעים אפילו מעצם המילה כי איך אני יכולה לפאר את עצמי?

הרתיעה של המטפלים בכלל והמטפלות בפרט, כפי שאני רואה זאת, ופה אני עושה אתנחתא סוציולוגית, הוא בחינוך, בהבנייה החברתית, אשר אומרת להן שזה לא יפה ״לעוף על עצמך״, 

שהדבר הנכון הוא להיות ענווה ולא לפאר את עצמך (גם אם יש על מה), 

ויש רתיעה מלומר מה את באמת יודעת וכמה את מוצלחת ( גם אם את כן) ונראה הקטנה של הידע והמקצועיות מפי מטפלת מאשר מטפל –  וזה לא טוב להגדלת הקליניקה. 

המטפלות לא מדברות בשבח עצמן אלא מבקשות מאחרים שידברו בשיבחן, ושוב אנו מגיעים לעניין הפסיביות בשיווק מפה לאוזן.

אינדקס מטפלים לילדים - שיווק ופרסום

אקטיביות בפרסום

דיברנו על פסיביות בפרסום, אז מהי אקטיביות בפרסום? ואיך האקטיביות יכולה להירתם לטובת שיטת הפה לאוזן?

איך אפשר לפרסם ולשווק תחומים כמו – הומאופתיה לילדים, פרחי באך לילדים, מחלות ילדים ועוד..

אקטיביות היא למשל-  לכתוב פוסטים באופן קבוע, לכתוב על עצמכם ועל המומחיות שלכם, לשתף סיפורי הצלחה, לבנות אתר אינטרנט, לכתוב מאמר

על נושא מתחום ההתמחות שלנו.

בעולמנו היום אם לא ימצאו אותנו ברשת האינטרנט אנו לא בעניינים.

להגדיל את כמות המטופלים

על מנת להגדיל את כמות המטופלים עלינו להיות אקטיביים וזה משהו שהוא מורכב למטפלים הרבה יותר מאשר לבעלי עסק שמוכרים מוצרים שניתן להחזיק בהם.

אז כיצד בעצם משווקים את עצמך?  כיצד לפרסם את עצמנו באופן הנוח לנו ביותר?

 כיצד נוכל לשווק בלי להתעסק בזה יותר מדי? כיצד נוכל לגרום לשיטה הנפלאה של פה לאוזן להתחיל להניע את עצמה?

רשת האינטרנט הפכה למדיה העיקרית בה אנשים מחפשים דברים. מערך באנציקלופדיה (זוכרות שהיתה כזאת?) ועד מכוניות ובתים.

הכרחי להיות נוכחת  בה, זהו המקום הראשון בו יחפשו את שמך אחרי שיקבלו ממישהו המלצה עליך.

מהן המדיות העיקריות?

יש את פייסבוק כמובן, כל בעלת עסק שמעה את זה- ״קודם כל תפתחי דף עסקי ואז תעשי קידום ממומן, את יכולה ללכת לקורס של כמה שעות ותדעי איך לעשות  זאת לבד״  

יש אתר- גם את זה שמעתן או תשמעו רבות, ״ תבנו אתר זה חשוב לנראות המקצועית שלכן, ניתן לעשות כזה לבד ובחינם, חבל שלא יהיה לכן״

יש את גוגל, אשר מהווה מנוע חיפוש עיקרי- ״ אם יהיה לכן אתר גוגל יקדם אותו ויראו אתכן״

אינסטגרם- על אותו משקל של פייסבוק- תפרסמו, יהיו לכן עוקבים וכך יראו אתכן.

יש דברים שלא מגלים לנו לגבי הדפים העסקיים. למשל,

פייסבוק לא מקדם דפים עסקיים! ואם כן יודעות ומנסות לעקוף זאת דרך שיתוף לפרופיל הפרטי- החשיפה של שני הפרופילים יחד יורדת! מתי יצא לכן להתקל בפיד בדף עסקי?

אתר?

אם עשינו לבד או מישהו עשה עבורנו, עלה לגוגל. תתחדשי!

איך את מקדמת אותו כך שיהיה במקום גבוה ? מה תוכן האתר שלך? איך את מספרת על הצלחות בטיפולים לדוגמה מקרים של טיפול בשיעול נבחני אסטמה סמויה ועוד

האתר שלך אחרי שלושה חודשים, באיזה מקום הוא נמצא? דף ראשון? שני? עשירי?

או במילים אחרות- כמה זמן את משקיעה בפרסום העסק שלך? כי יש לך עסק פה שאת רוצה שיצליח, השקעת המון כסף וזמן בלימודים וההתמחות, את רוצה לטפל כי זו שליחות בשבילך ואם לא יהיו מטופלים- איך תקיימי את השליחות?

ועוד משהו…. את רוצה להתפרנס. זו אינה מילה גסה. אם אנשים לא יכירו אותך איך יבואו להינות מהמתנה שאת יכולה לתת להם?

לפרסם את עצמך

יש לא מעט דרכים לפרסם את עצמך, מנינו אותן.

השאלה הגדולה היא האם את עושה את זה?  אנו נכנסות בהתלהבות לעולם השיווק בפייסבוק למשל, מבטיחות לעצמנו שמעכשיו נפרסם פוסטים כל שבוע, פעמיים בשבוע לפחות, וגם באינסטגרם כמובן. ו…אחרי תקופה לא ארוכה בדרך כלל העניין שוקע, הפוסטים לא יוצאים, האינסטגרם גם הוא נזנח.

ישנו כמובן קידום ממומן בפייסבוק, אמרו לנו שאפשר לבד. השקענו בקורס או למידה עצמאית, אפילו ניסינו לעשות קמפיין. שאולי ראו ואולי לא. ואולי אף הביא לטלפון-שניים. האם ידעתן שבשביל שאנשים ישקלו ללחוץ על הלינק שלכן הם צריכים לראות אותו לפחות 4-5 פעמים? דבר שכמובן מתבטא במחיר הקמפיין שאינו זול.

מודעות גוגל- גם הן אופציה. יקרה אמנם, אבל אפשרית. היא תיתן לכן את המקום הראשון והיא אפקטיבית במידה. אנשים כבר יודעים את הטריק ופרסום כזה הוא פחות אפקטיבי לדעתי במקצועות הטיפול.

אינדקסים- בדומה ל-144 של פעם, אתן כותבות בהן את שימכן, תמונה, תחום התמחות וטלפון, אולי נדרשות לשלם סכום כסף זה או אחר עבור הופעה בו.

אינדקס מסוג זה זו שיטה טובה להגביר נוכחות ברשת, מהבחינה שגוגל רואה את שמך בעוד מקום, יחד עם זאת, זה אינו מספיק.

אינדקס מטפלים - להעצמת אפקטיביות

את זקוקה לאינדקס מטפלים התומך בפה לאוזן ומעצים את האפקטיביות שלו.

כזה אשר משחרר אותך מעבודת הקידום ועושה זאת עבורך  ונותן לך את המקום להציג את המומחיות שלך, באופן הנוח לך ביותר ומשאיר אותך אקטיבית ברשת האינטרנט במינימום מאמץ.

כזה הנותן לך יחס אישי ועושה הכל כדי שיוכלו למצוא אותך בקלות.

חמניה רפואה משלימה לילדים ומתבגרים הוא האינדקס בשבילך.

שמי שגית הראל-גור ובניתי אינדקס בדיוק כזה.

אני מקדמת, בעזרת בעלי מקצוע מיומנים, כל מטפלת ומטפל באתר בכלים שונים וגם באתרים חיצוניים, הכל כדי לתת לכן את השקט לטפל בכמה שיותר מטופלים אשר ימליצו עלייך, כאשר האדם שהמליצו לו עלייך יראה אותך נוכחת ברשת עם המקצועיות שלך וירים טלפון.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *